Πασχαλινή απόδραση στο νησί της Λέσβου

Σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε μια επίσκεψη  στο νησί της Λέσβου κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Παρακολουθήστε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής την Ακολουθία του Επιταφίου σε έναν από τους ιερούς ναούς της πόλης ή των γύρω χωριών και στη συνέχεια παρευρεθείτε στη συγκέντρωση των πιστών στην Πλατεία Σαπφούς (Προκυμαία), όπου θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των κεντρικών εκκλησιών της πόλης, σε μια επιβλητική τελετή των “Εγκωμίων του Κυρίου”. Οι ψαλμωδίες, οι δεήσεις, η μπάντα του Στρατού και το “εσωτερικό λιμάνι” της πόλης με τα πλεούμενα σκάφη και τα φαναράκια αέρος που στέλνουν τα μηνύματα των πιστών στον ουρανό θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας, που αρμόζει στη Μεγάλη Παρασκευή.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την αναπαράσταση της θραύσης των πυλών του κάτω κόσμου που γίνεται στην εκκλησία του Άγιο Θεράποντα στην πρώτη Ανάσταση αλλά και το βράδυ της Ανάστασης.

Ένα ιδιαίτερο έθιμο με παγανιστικό υπόβαθρο είναι το πλάσιμο των σταυρών στην Αγιάσο μετά την Ανάσταση. Οι 12 σταυροί, όσα είναι τα 12 Ευαγγέλια και οι 12 μαθητές του Χριστού, γίνονται με το κερί της Ανάστασης που λιώνει και μετατρέπεται σε μικρά σταυρουδάκια. Σκοπός του έθιμου είναι να διώξει όχι μόνον το κακό από το κάθε σπίτι, αλλά και τα έντομα.

Το  γραφείο  μας  προσφέρει   πακέτα  στην  ενοικίαση  αυτοκινήτου  σε ιδιαίτερα   ελκυστικές  τιμές.  Για  περισσότερες  πληροφορίες  επικοινωνήστε  με  το  γραφείο  μας.