.

Μενού

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γέρα – Μηλιές – Πλωμάρι

Ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη θα εξερευνήσουμε το νότιο «πόδι» ανάμεσα στους δυο κόλπους του νησιού, της Γέρας και της Καλλονής. Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς Καλλονή και στη διασταύρωση κατευθυνόμαστε προς Πλωμάρι. Μπορούμε να κάνουμε μια στάση στο Ντίπι για περιήγηση στον υγροβιότοπο του ποταμού Ευεργέτουλα.

Πηγαίνουμε παραλιακά μέχρι το Πέραμα, όπου ο δρόμος κατευθύνεται προς το εσωτερικό, αφήνοντας πίσω μας τη θάλασσα.

Στο ορεινό χωριό Σκόπελος παίρνουμε τον δρόμο για Μηλιές. Οι Μηλιές είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό με ελάχιστους πλέον κατοίκους και γραφικά πετρόχτιστα σπιτάκια που αξίζει να επισκεφθείτε. Μετά τις Μηλιές, θα συναντήσετε το «Αγρόκτημα Τούμπα». Εκεί μπορείτε να κάνετε μια στάση για να απολαύσετε έναν καφέ έχοντας τον κάμπο του Πλωμαρίου στα πόδια σας. Συνεχίζοντας τον δρόμο θα οδηγηθείτε στο γραφικό Πλωμάρι.

Ο δρόμος λίγο μετά τον Σκόπελο και μέχρι το Πλωμάρι είναι χωματόδρομος. Αν θέλετε μπορείτε να παρακάμψετε την τελευταία στάση και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο, που θα σας οδηγήσει κατευθείαν στο Πλωμάρι.

Στο Πλωμάρι αξίζει να επισκεφθείς το πολιτιστικό κέντρο του, που στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο σαπωνοποιείο, και φυσικά το Μουσείο Ούζου της ποτοποιίας «Βαρβαγιάννη» στην είσοδο του οικισμού.

Στην περιοχή υπάρχουν παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς με καθαρά κρυστάλλινα νερά, όπως είναι η Μελίντα, ο Άγιος Ισίδωρος και η Δρότα.

Μετά τη Μελίντα, ακολουθώντας τον δρόμο για Μεγαλοχώρι, στρίψτε αριστερά και επισκεφθείτε την Παναγιά την Κρυφτή. Απολαύστε τη μοναδική ομορφιά του τοπίου και το μπάνιο σας και επιστρέψτε στο Πλωμάρι για να γευτείτε τα φρέσκα ψάρια του και φυσικά τα φημισμένα ούζα Πλωμαρίου.